Acasă Anchete Interne TISPOL: Acţiunea „ALCOHOL & DRUGS ”, în toate statele membre U.E.

TISPOL: Acţiunea „ALCOHOL & DRUGS ”, în toate statele membre U.E.

DISTRIBUIȚI

  152837 – 18122019 –    Poliţia Română a acţionat pentru reducerea victimizării din accidentele rutiere, produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

Poliţiştii rutieri au verificat conducătorii auto și au constatat peste 700 de contravenții și 321 de infracțiuni privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

În perioada 9 – 15 decembrie  a.c., poliţiştii rutieri au acţionat, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru reducerea victimizării din accidente rutiere, prin combaterea evenimentelor rutiere, produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor celor 31 de state membre ale Uniunii Europene, a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L., pentru anul 2019.

Astfel, în perioada menționată, în cadrul acţiunii, poliţiştii români verificat conducătorii de autovehicule şi au constatat 723 de abateri privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive (alte 27.854 de sancțiuni contravenționale au fost date pentru alte nereguli la regimul rutier).

Totodată, au fost reținute 805 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului (2.029 pentru nerespectarea altor norme rutiere).

Au fost întocmite dosare penale pentru 307 conducători auto care conduceau sub influența alcoolului și pe numele a 14  șoferi sub influența substanțelor psihoactive (alte  366 de infracțiuni au vizat alte încălcări la regimul rutier).

           

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.