Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov CJ Ilfov a obținut certificare pentru proceduri, eficiență și servicii de calitate

CJ Ilfov a obținut certificare pentru proceduri, eficiență și servicii de calitate

DISTRIBUIȚI

 153183 – 29012020 –     Consiliul Județean Ilfov a obținut certificarea ISO 9001:2005 – o atestare a bunelor practici din organizație, a instruit în Managementul Calității 145 de angajați și aleși locali și a implementat un sistem informatic pentru managementul investițiilor publice – o platformă internă  unde personalul specializat poate vedea în timp real în ce stadiu este o investiție și ce sume au fost plătite sau decontate.

Certificarea ISO 9001 dă garanția cetățenilor că instituția oferă servicii de calitate, cu respectarea procedurilor și a termenelor prevăzute de lege, se arată într-un comunicat de presă al CJ Ilfov.

”Introducerea unui sistem de management al calității performant și transparent în județul Ilfov” este un proiect finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativ (POCA).

Monica Trandafir, secretar general al județului, manager de proiect: ”Am implementat acest program pentru că vrem să avem o administrație modernă, să creștem încrederea cetățenilor în noi și calitatea serviciilor oferite. Certificarea ISO presupune și instruirea oamenilor în privința standardelor de calitate. Beneficiile cursurilor de formare se traduc în perfecționare, îmbunătățirea continuă a performanțelor angajaților și a aleșilor locali. Pentru că formarea s-a făcut din bani europeni, am scutit bani din bugetul nostru.”

Elena Sandache, resposabil financiar al proiectului: ”Proiectul s-a desfășurat în perioada iulie 2018 -ianuarie 2020,  iar valoarea lui a fost de 571 860, 45 lei, din care 560 423, 24 lei finanțare nerambursabilă și 11 437, 21 lei contribuția CJ Ilfov. Cursurile au fost bine primite de angajați, care au devenit mai conștienți de rolul lor în organizație și mai motivați în îndeplinirea obiectivelor. Oamenii muncesc mai eficient pentru îndeplinirea obiectivelor instituției, așa că toate lumea are de câștigat”.

CJ Ilfov are în prezent în derulare încă două proiecte finanțate din POCA – o platformă online pentru serviciile publice adresate cetățenilor (precum plata taxelor, încărcarea documentelor pentru autorizații, petiții) și elaborarea unei metodologii pentru prioritizarea proiectelor în folosul cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.