Acasă Politic Românii vor putea călători mai ușor în Rusia

Românii vor putea călători mai ușor în Rusia

DISTRIBUIȚI

  153311 – 07022020 – Cetățenii din 53 de țări, printre care cele din Uniunea Europeană, vor putea aplica pentru vize electronice simplificate pentru a vizita Rusia începând de anul viitor.

Noile vize vor fi valabile pentru 16 zile și vor intra în circulație la data de 1 ianuarie 2021 pentru cetățenii din Uniunea Europeană și mai multe țări din sud-estul Asiei, Orientul Mijlociu și America Latină, a declarat Yevgeny Ivanov, adjunct al ministrului de Externe, citat de Moscow Times.

Cetățenii americani, britanici și canadieni nu vor putea aplica momentan pentru noile vize, din cauza relațiilor tensionate cu Rusia.

„Decizia de a include o anumită țară pe listă a fost făcută ținând cont de mai mulți factori, printre care și politica lor de vize pentru cetățenii ruși”, a declarat oficialul rus.

„Orice modificare la actuala listă nu este așteptată în acest stadiu”, a adăugat Ivanov.

Rusia ar putea adăuga la un moment dat Marea Britanie, SUA și Canada pe lista pentru vize simplificate, dacă „dialogul cu aceste state se normalizează”.

Președintele rus Vladimir Putin a promis că va oferi vize electronice vizitatorilor străini începând cu anul 2021, în contextul în care dorește să obțină 15,5 miliarde de dolari anual, din turism, până în anul 2024.

Cetățenii străini au spus în mai multe rânduri că dificultatea de obținere a unei vize este unul dintre principalele motive pentru care nu vizitează Rusia.

În prezent, românii pot obține viza pentru a călători în Rusia pe baza unei invitații, care poate veni, spre exemplu, din partea unui cetățean rus sau în baza unei rezervări la un hotel. În baza vizei turistice, românii pot sta în Rusia maxim 30 de zile. De asemenea, românii sunt obligați ca înainte de vizita în Rusia să obțină o poliță de asigurare medicală de călătorie.sursa:stirile.protv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.