Acasă Externe SUA trimit zeci de mii de trupe în Europa pentru cel mai...

SUA trimit zeci de mii de trupe în Europa pentru cel mai mare exerciţiu NATO al ultimilor 25 de ani

DISTRIBUIȚI

153264 – 05022020 –    SUA vor desfășura aproximativ 20.000 de militari, plus echipament greu, în Europa pentru a lua parte la cel mai amplu exerciţiu al NATO din ultimii 25 de ani, un exercițiu la care ia parte și România, relatează Euronews.

Denumit “Defender Europe“, exercițiul va implica un total de 37.000 de soldați, iar manevrele militare vor avea loc în zece state diferite – din care cele mai importante în Germania şi Polonia. Teoretic nu ar fi direcţionat împotriva Moscovei, ci ar fi unul strict defensiv, menit să testeze şi să îmbunătăţească abilitatea Statelor Unite de a desfăşura o forţă militară consistentă în Europa – un lucru esenţial în cazul unui atac din partea Federaţiei Ruse, de exemplu, potrivit b1.ro.

“Defender Europe” nu este direcţionat către o anume ţară. Acest exerciţiu defensiv demonstrează abilitatea de a muta rapid o forţă mare din Statele Unite către Europa pentru a contribui la apărarea aliaţilor NATO, dacă va fi cazul”, a precizat secretarul general al NATO, Jens Stoltenvberg..

Conform unor estimări mai vechi, Statele Unite ar avea nevoie de aproximativ şase luni pentru a desfăşura o forță militară consistentă în Europa. În tot acest timp, pentru a face faţă ipoteticei forțe invadatoare, aliaţii NATO europeni ar trebui să se bazeze pe forţele proprii şi pe forţele americane deja existente în Europa. De fapt, cel mai probabil, cea mai importantă componentă a acestui exerciţiu este exact verificarea timpului de mobilizare a forțelor americane în Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.