Acasă Externe Agenda Europeana Miniștrii Sănătății din UE se întâlnesc de urgență la Bruxelles

Miniștrii Sănătății din UE se întâlnesc de urgență la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

153541 – 02032020 – Miniştrii sănătăţii din statele membre ale Uniunii Europene vor avea o reuniune extraordinară în dimineaţa zilei de 6 martie, la Bruxelles, ”pentru a discuta despre măsurile privitoare la coronavirus”, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Consiliului UE, pe contul său de Twitter, informează Reuters şi AFP, scrie agerpres.. Coronavirusul a ajuns la Roma, iar Turkish Airlines suspendă temporar zborurile spre Italia

Numărul îmbolnăvirilor provocate de coronavirus a ajuns la aproape 1200 în Italia – focarul european al epidemiei. 29 de oameni au murit, până acum, în peninsulă. Compania Turkish Airlines a anunțat suspendarea temporară a tuturor zborurilor spre Italia. Și American Airlines a suspendat zborurile spre Milano pentru o lună de zile. SUA au anunțat prima persoană decedată. Americanii au fost sfătuiți să nu călătorească în zonele afectate de coronavirus, în special în Iran, Coreea de Sud și în zonele roșii din Italia.
Nordul Italiei este cel mai afectat, dar coronavirusul se extinde spre sud. La Roma, o femeie care locuiește în zona Fiumicino și avea simptome ușoare s-a prezentat la spital. Testul a ieșit pozitiv.
În Lombardia și Veneto, regiunile în carantină, oamenii speră ca viața să revină la normal cât mai curând posibil.
Andrea Casalis, locuitor al unui oraș în carantină: ”Sunt mai mulţi oameni pe stradă, şi maşini sunt mai multe. Nu s-a revenit la normal, dar atmosfera s-a mai detensionat. După panica iniţială, oamenilor nu le mai e aşa frică”.
În Statele Unite s-a înregistrat primul deces provocat de coronavirus. O femeie cu afecțiuni cronice a murit în statul Washington. Deocamdată, în Statele Unite sunt 70 de cazuri confirmate sau doar de suspiciune de coronavirus. – sursa Stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.