Acasă Externe Agenda Europeana Noi măsuri preventive la nivelul Consiliului European

Noi măsuri preventive la nivelul Consiliului European

DISTRIBUIȚI

153640 – 09032020 – După consultarea președinției, secretarul general al Consiliului European a decis o serie de noi măsuri preventive care iau în considerare ultimele evoluții în răspândirea coronavirusului (Covid-19), precum și avize medicale actualizate din partea experților. Măsurile au fost comunicate delegaților statelor membre și altor persoane afectate. Acestea intră în vigoare începând de astăzi (9 martie).

  • Numărul de reuniuni ale Consiliului, ale grupurilor de pregătire și ale grupurilor de lucru ale acestuia va fi redus. Președinția va lua decizii punctuale cu privire la reuniunile care urmează a fi menținute.
  • Dimensiunile delegațiilor care participă la reuniuni vor fi limitate.
  • Toate vizitele în grup și cursurile de formare neesențiale vor fi suspendate.
  • Personalul SGC este încurajat să limiteze cât mai mult cu putință reuniunile interne și să respecte în continuare cu strictețe măsurile de igienă recomandate.

În plus, lista zonelor pentru care se aplică restricții de călătorie personalului SGC a fost actualizată pentru a ține seama de cele mai recente decizii ale autorităților italiene.

Aspectele pe care pune accent această abordare reflectă trecerea la măsuri cu caracter mai general, având în vedere că virusul este acum prezent într-o măsură considerabilă în majoritatea statelor membre, inclusiv în Belgia, și că probabil această evoluție se va menține.

În conformitate cu normele internaționale, SGC are instituite protocoale în cazul în care trebuie să abordeze orice noi cazuri confirmate de Covid-19 în rândul personalului său sau în clădirile sale.

SGC va continua să monitorizeze îndeaproape situația și este pregătit să introducă măsuri suplimentare în funcție de evoluții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.