Acasă Social David Nabarro (OMS) zice că protecția facială va deveni regulă

David Nabarro (OMS) zice că protecția facială va deveni regulă

DISTRIBUIȚI

154245 – 14042020 – Protejarea feței cu măști de protecție va deveni în curând obișnuință, a declarat dr. David Nabarro, trimis special al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în materie de COVID-19. Oamenii, spune medicul, vor trebui să se obișnuiască cu acestă nouă realitate.  ”O anumită formă de protecţie facială sunt sigur că va deveni obişnuinţă, cel puţin pentru a oferi oamenilor o asigurare. Dar, aş spune să nu vă imaginaţi că puteţi face orice doriţi când purtaţi o mască”, a declarat el pentru BBC.

Nabarro a avertizat că atâta vreme cât nu știm dacă acest virus va dispărea şi dacă persoanele vindecate nu îl vor contracta din nou și nici când vom avea un vaccin, atunci cea mai probabil și stilul oamenilor de viață ar trebui să se schimbe.

”Ceea ce spunem noi este să ne apărăm societăţile. Da, va trebui să purtăm măşti. Da, va trebui să existe mai multă distanţare fizică. Da, trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. Dar, cel mai important, trebuie să învăţăm cu toţii cum să întrerupem transmiterea sa”, a spus Nabarro. ”Este o revoluţie. Aşa cum s-a întâmplat când s-a descoperit că apa murdară purta holeră în 1850. Sau, probabil, ca acum 25 de ani când am aflat cu toţii despre HIV/SIDA şi asocierea sa cu sexul. Ne-am schimbat şi ne-am adaptat şi am învăţat să trăim cu aceste noi realităţi. La fel trebuie să trăim cu noua realitate a vieţii cu COVID”, a precizat înaltul reprezentant al OMS. – sursa: Romania.europalibera.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.