Acasă Externe Agenda Europeana European Youth Event 2020: tinerii pot influența politicile UE 

European Youth Event 2020: tinerii pot influența politicile UE 

DISTRIBUIȚI

 154750 – 25052020 – ”European Youth Event” (EYE) revine online pentru a conecta tinerii cu experți, factori de decizie și formatori de opinie, și pentru a comunica despre rolul UE în criza COVID-19.

Ultima săptămână a „EYE online” (ca urmare a amânării EYE2020 din cauza pandemiei) oferă tinerilor din UE și din afara Uniunii posibilitatea de a se întâlni și de a face schimb de opinii cu experți, factori de decizie, activiști și formatori de opinie. Programul va aborda preocupările tinerilor cu privire la rolul UE în contextul crizei COVID-19, ca parte a campaniei #EuropeniImpotrivaCOVID19.

Președintele PE David Sassoli, care va încheia evenimentul vineri, 29 mai, a declarat: ”Ne străduim să găsim oportunități chiar și în perioade dificile. EYE online a ridicat European Youth Week la un nivel superior, permițând unui număr și mai mare de tineri din Europa și din afara acesteia să se implice în dezbaterea democratică și să își exprime ideile privind viitorul Europei. EYE a devenit astfel mai accesibil și mai incluziv pentru toți”.

Programul „EYE online” a debutat la 7 aprilie după confirmarea faptului că evenimentul bienal de la Strasbourg nu putea avea loc în acest an din cauza pandemiei de coronavirus. Ultima săptămână (25-29 mai) include mai multe sesiuni interactive, cum ar fi, printre altele, o dezbatere cu importanți factori de decizie din UE, activități pentru a înțelege mai bune ce înseamnă să fii eurodeputat sau interpret, și seminare pe diverse teme.

Președintele Sassoli va participa la sesiunea de închidere intitulată „Cum e să fii Președintele PE?”, pentru a-și prezenta activitatea zilnică, în special în aceste momente dificile, precum și răspunsul Parlamentului în față provocărilor COVID-19 și calea de urmat după criză.

Vicepreședinții PE pentru comunicare, Katarina Barley și Othmar Karas, vor deschide ultima săptămână luni, răspunzând la întrebări din partea participanților privind răspunsul UE la criză.

Președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, se află, de asemenea, printre vorbitori, și va discuta despre răspunsul la pandemia de coronavirus și, în special, despre modul în care aceasta afectează oamenii, întreprinderile și băncile.

Participanții vor putea, de asemenea, să facă schimb de opinii cu privire la modul în care tinerii pot contribui la definirea politicilor UE în urma COVID-19. Alte sesiuni acoperă impactul COVID-19 asupra mobilității tinerilor, în special asupra programelor Erasmus+ și Corpului european de solidaritate, asupra pieței locurilor de muncă, asupra inegalităților în materie de sănătate și asistență medicală, precum și asupra situației de urgență privind schimbările climatice.

Această ediție online urmărește să răspundă așteptărilor unui număr de peste 13.000 de tineri care s-au înscris la evenimentul din luna mai, dar și să permită participarea unui public mai larg. Până în prezent, activitățile s-au bucurat de peste 500.000 de vizualizări..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.