Acasă Economie Pas important în realizarea Autostrăzii de Centură București A0

Pas important în realizarea Autostrăzii de Centură București A0

DISTRIBUIȚI

Statul va răscumpăra peste 1.200 de loturi de teren aflate în Glina, Cernica, Popești-Leordeni, Berceni, Vidra, Clinceni și Ciorogârla

154449 – 01052020 – În ședința de guvern din 30 aprilie a fost aprobată hotărârea privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ”Autostrada de centură București, sector Centura Sud km 52+770 – km 100+900”. Pentru a putea construi A0, statul va răscumpăra peste 1.200 de loturi de teren aflate în Glina, Cernica, Popești-Leordeni, Berceni, Vidra, Clinceni și Ciorogârla.

Autostrada de Centură București Sud, între A1 (București-Pitești) și A2 (București-Constanța), este împărțită în trei loturi care sunt licitate și adjudecate pentru proiectare și execuție, ne reamintește Irinel Scrioșteanu, secretar de Stat în Ministerul Transporturilor.

Lotul I din Autostrada de Centură Sud se află între Berceni și A2 are 16,9 km, constructorul este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş, valoarea contractului ridicându-se la 830,6 milioane lei. Lotul II pleacă din DN6, realizează intersecția cu DN5 până în zona comunei Berceni, are 16,3 km și același constructor, valoarea fiind de 750,8 milioane lei, iar lotul III leagă DN 6, în zona Bragadiru-Cornetu, până la A1, având 18 km.
Constructor este Asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading SRL, iar valoarea contractului se ridică la 853,4 milioane lei.

Irinel Scrioșteanu: ”Proiectele tehnice ale primelor două loturi sunt gata. Vrem să emitem ordinele de începere a lucrărilor, cât de repede se poate: în luna iunie, pentru Lotul II și în iulie, pentru Lotul I. Vă reamintesc că Autostrada de Centură București A0, parte a unui uriaș proiect european de infrastructură rutieră numit Coridorul 4 pan-european, va avea o lungime totală de 101 km. Așa cum am promis, în doi ani vom finaliza cele cinci pasaje (Mogoșoaia, Berceni, Cernica, Domnești și Popești-Leordeni) și în trei ani, Autostrada de Centură București A0, mai precis cele trei loturi de pe A0 Sud”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.