Acasă Anchete Ruse/Anchetă la traficanții cu deșeuri periculoase

Ruse/Anchetă la traficanții cu deșeuri periculoase

DISTRIBUIȚI

Poliţia a descoperit o listă cu persoane, printre care figurau patroni de presă şi oameni de afaceri, asasinate în anii 1990

154845 – 31052020 – Autorităţile din Bulgaria şi Italia anchetează o filieră de trafic cu deșeuri periculoase, ai cărei principali actori sunt doi oameni de afaceri bulgari care activau în cele două ţări. La o percheziție efectuată vineri la Ruse la cei doi oameni de afaceri, poliţia a descoperit o listă cu nume de persoane, printre care figurau patroni de presă şi oameni de afaceri, asasinate în anii 1990. În dreptul unor nume erau scrise sume de milioane de dolari. Presa bulgară a scris în ultimele luni despre suspiciunile legate de un trafic ilegal de deşeuri din Italia spre Bulgaria.

Afaceriştii, care deţineau o fabrică de baterii, stocau şi tratau deşeuri fără a avea nici capacitatea, nici autorizaţia de a o face. Unele din activităţile lor erau fictive, în scop de evaziune fiscală, afirmă Parchetul.

Majoritatea deşeurilor, în loc să fie reciclate, erau stocate sau arse fără autorizaţie, relatează Agerpres.

Ministrul-adjunct al Mediului, arestat pentru trafic de deșeuri

Mai mult, un adjunct al ministrului bulgar al mediului a fost arestat sâmbătă şi pus sub acuzare pentru presupusă implicare în traficul cu deşeuri periculoase importate din Italia.

”Ministrul adjunct Krasimir Jivkov făcea presiuni asupra subalternilor săi pentru a autoriza activităţi ilegale de trafic de deşeuri”, printre care se aflau deşeuri periculoase provenite din Italia, arată procurorul Dolka Brezaşka, care a cerut arestarea preventivă a oficialului.

Cu ocazia unei întrevederi în luna ianuarie, şefii celor două guverne din Bulgaria și Italia s-au angajat să pună capăt traficului ilegal de deşeuri.

La începutul anului, în cursul unei precedente controverse legate de deşeuri importate din Italia, autorităţile bulgare au trimis înapoi 157 de containere considerate suspecte.

În aceeaşi perioadă, fostul ministrul bulgar al Mediului, Neno Dimov, a fost nevoit să demisioneze și a fost inculpat şi încarcerat pentru lipsa de control în privinţa importurilor de deşeuri şi pentru neglijenţe în gestionarea rezervelor de apă ale oraşului Pernik. – sursa: Digi 24

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.