Acasă Life 12 iunie, Ziua trandafirului roșu

12 iunie, Ziua trandafirului roșu

DISTRIBUIȚI

155035 – 12062020 – Trandafirul, un simbol al dragostei, o floare frumoasă și parfumată. Nu este de mirare că este sărbătorit la nivel mondial. Ziua Trandafirului Roșu este o bună ocazie pentru grădinari, florării și romantici să se bucure de această floare în toată splendoarea sa.

Legenda trandafirului spune că încă de la crearea lui a fost destinat să fie cea mai frumoasă și specială floare de pe pământ. Se spune că, zeița florilor, Chloris, a creat trandafirul din trupul unei nimfe moarte, care îi era foarte dragă. În amintirea ei a apărut pe pământ o floare fără pereche în lume, trandafirul.

Chloris a cerut ca fiecare dintre zei să-i dăruiască câte ceva din calitățile lor. Afrodita i-a dat frumusețea, Dyonissos i-a dăruit parfumul, cele 3 grații i-au oferit strălucirea, farmecul și veselia, Vântul de primăvară, Zephyr, a îndepărtat norii pentru ca Apollo să-l lumineze și să-l ajute să înflorească. Ares i-a dat spinii, pentru ca trandafirul să-și poată apăra frumusețea.

Primele date pe care le avem despre cultivarea trandafirilor sunt din urmă cu 5000 de ani și vin din estul îndepărtat. Cultivarea trandafirilor a început în China, dar în curând și-a găsit drumul spre Roma și Grecia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.