Acasă Anchete Interne Discuții despre aderarea României la spațiul Schengen

Discuții despre aderarea României la spațiul Schengen

DISTRIBUIȚI

             155282 – 24062020 –  Marți, 23 iunie a.c., ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a avut o discuție, în sistem videoconferință cu Ylva Johansson, comisar european pentru Afaceri Interne.

Principala temă de discuție a fost viitorul Pact privind migrația și azilul, document programatic pe care Comisia Europeană intenționează să-l lanseze în perioada următoare.

Ministrul român a salutat intenția Comisiei Europene de a relansa discuțiile în domeniul migrației și azilului, domeniu extrem de important pentru toate statele membre și pentru Uniune, în ansamblul său. De asemenea, a prezentat aspectele de interes pentru țara noastră, subliniind obiectivul major al României pentru aderarea la spațiul Schengen, în condițiile în care țara noastră îndeplinește toate criteriile de aderare încă de acum 11 ani. Mai mult, a fost subliniat faptul ca polițiștii de frontiera de la granițele interne cu Bulgaria și Ungaria ar fi mult mai folositori la frontierele externe ale Uniunii Europene sau in sprijinul misiunilor Frontex.

În acest context, Marcel Vela a amintit participarea substanțială a Ministerului Afacerilor Interne la protejarea frontierei externe a Uniunii Europene și la operațiunile comune de combatere a migrației ilegale și a activităților infracționale conexe.

La rândul său, Ylva Johansson a fost foarte interesată de punctul de vedere al autorităților române cu privire la anumite elemente ale viitorului Pact privind migrația, solicitând, de asemenea, sprijinul României în negocierile care vor urma la nivelul UE cu privire la acest document și subliniind faptul că așteptările românilor legate de aderarea la spațiul Schengen sunt legitime.

În final, cei doi demnitari au convenit continuarea discuțiilor cu ocazia unei vizite oficiale pe care doamna comisar o va efectua la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.