Acasă Anchete Interne Ilfovean arestat pentru plasare de bani falși

Ilfovean arestat pentru plasare de bani falși

DISTRIBUIȚI

 155323 – 25062020 –  Un individ din judeţul Ilfov a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind suspectat de comiterea infracţiunilor de falsificare de bani, punere în circulaţie a acestora şi înşelăciune în formă continuată, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Buzău.

”Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău au documentat activitatea infracţională a unui bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul Ilfov, bănuit că ar avea preocupări în domeniul circulaţiei de valori străine falsificate şi înşelăciune. Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 21-25 decembrie 2019, acesta s-ar fi deplasat pe raza municipiului Buzău, ocazie cu care ar fi plasat 11 bancnote de 20 lire contrafăcute la doi taximetrişti şi la un salon de cosmetică. Persoanele vătămate ar fi realizat ulterior că fuseseră înşelate, atunci când au mers la case de schimb valutar pentru a schimba în lei bancnotele respective”, se arată într-un comunicat de presă al IJP Buzău.

În urma administrării probatoriului, în data de 23 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au efectuat, cu ajutorul jandarmilor, trei percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Bucureşti şi Buzău, unde bărbatul locuia fără forme legale.

La domiciliile verificate au fost identificate mai multe bunuri care aparţin bărbatului, un telefon mobil, obiecte de îmbrăcăminte pe care acesta le-a purtat în momentul în care a efectuat plasările de bancnote şi o bancnotă de 100 de dolari despre care există suspiciuni că este contrafăcută. În aceeaşi zi, bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, iar la 24 iunie a.c. a fost arestat pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.