Acasă Social Administratie PMB: Campania „Pentru cei care NU stau acasă”

PMB: Campania „Pentru cei care NU stau acasă”

DISTRIBUIȚI

155179 – 18062020 –   „Prin acest proiect testam gratuit 3.000 de persoane  expuse la contaminare cu Sars-Cov2: farmacisti, sportivi, ziaristi, angajati ai magazinelor si teraselor, curierilor. Dorim să limitam raspandirea noului virus in randul acestor categorii de angajati si al celor cu care intra in contact zi de zi. Pentru fiecare test PCR standard PMB va deconta prin ASSMB 200 de lei, unitatilor sanitare publice si/sau private afiliate in cadrul proiectului”,  a declarat primarul general, Gabriela Firea

  • Proiectul se va derula pe parcursul anului 2020, iar bugetul total al proiectului este de 633.000 lei.

 

  • Sunt eligibili cei care nu se afla in categoriile definitiilor de caz, asa cum sunt acestea stabilite prin metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, elaborata de INSP.
  • Primăria Capitalei mai are în desfășurare alte campanii de testare: „Testăm pentru București” – unde s-au înscris circa 11.000 de bucureșteni pentru a fi testați gratuit de COVID 19. Peste 3000 de persoane s-au testat deja, doar 3 teste fiind pozitive. Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian. Testarea se face la 13 clinici de stat și private, partenere în program.
  • Campania „Pentru cei care NU stau acasă” – ASSMB a achizitionat cele 3.000 de teste RT-PCR si le-a distribuit catre Spitalul Clinic de Boli Infecțioase si Tropicale „Dr.Victor Babeș”, unitatea medicală care deruleaza in prezent testarile in cadrul proiectului „Pentru cei care NU stau acasă”. Acest proiect, aprobat prin HCGMB in data de 10.04.2020, vizeaza testarea personalului asimptomatic din cadrul serviciilor de utilitate publică/companiilor municipale aflat aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu si expus în mod direct riscului de îmbolnăvire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.