Acasă Externe Campania ”UE pentru Moldova rurală”

Campania ”UE pentru Moldova rurală”

DISTRIBUIȚI

 155648 – 17072020 – În Republica Moldova a fost lansată o campanie de informare privind modul în care s-au dezvoltat comunitățile rurale cu sprijinul Uniunii Europene. Proiecte, în valoare de 13 milioane de euro, a fost realizate până acum în satele Moldovei cu ajutor financiar european.

Uniunea Europeană finanțează de mai mulți ani câteva inițiative în domeniul dezvoltării rurale. Unul dintre proiecte urmărește scopul de a crește competitivitatea sectorului agroalimentar și consolidarea infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare în zonele rurale.

Un alt proiect prevede acordarea suportului pentru întreprinderile mici și mijlocii în zonele rurale. Până acum au fost finanțate proiecte în sumă de peste 13 milioane de euro. Şeful delegației la Chișinău, Peter Mihalko a informat că Uniunea Europeană a aprobat recent decizia de a finanța cu 16 milioane de euro programul ”EU for Moldova”

”Uniunea Europeană ca mai puternic susținător Republicii Moldova vrea să susțină pe oamenii care trăiesc din Republica Moldova. Dezvoltarea, prosperitatea poate să fie una fiabilă și durabilă numai dacă se dezvoltă întreaga țară, nu numai capitala și oraşele  mare, dar fiecare localitate, fiecare sat, fiecare orăşel mic să aibă viziune clară pentru oamenii care trăiesc acolo”. Pentru a informa despre rezultatele și schimbările realizate în zonele rurale cu suportul european, delegația UE la Chișinău a lansat campania ”UE pentru Moldova rurală”, anunță Romania-actualitati.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.