Acasă Social Nelu Tătaru: Tot ce ține de carantină, de izolare la domiciliu rămâne...

Nelu Tătaru: Tot ce ține de carantină, de izolare la domiciliu rămâne în continuare ca recomandare

DISTRIBUIȚI

 155444 – 03072020  –    Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că izolarea trebuie să rămână o regulă de bază, în condițiile în care respectarea regulilor se face din ce în ce mai greu

Tătaru a spus că a observat că respectarea regulilor se face din ce în ce mai greu, în condițiile în care România are un număr crescut de cazuri în ultima săptămână și se confruntă cu un început „de transferuri de pacienți din terapiile intensive către alte spitale care au locuri”.

            „Tot ce ține de carantină, de izolare la domiciliu rămâne în continuare ca recomandări, atât pentru populația civilă, cât și pentru corpul medical. (…) Izolarea trebuie să continue, iar recomandările pe care le-am făcut pentru toți pacienții asimptomatice sau cu simptome ușoare să rămână de bază”, a spus ministrul Sănătății.

Ministrul a adăugat că autoritățile lucrează la un proiect de lege care va ajunge săptămâna viitoare la Guvern.

            Ne pregătim pentru un proiect legislativ pe care îl și vom prezenta în ședința de guvern de săptămâna viitoare, acele recomandări al CCR, vrem să le clarificăm foarte atent – boală transmisibilă, carantină, izolare, tratament și internare, a spus ministrul Sănătății.

Tătaru a subliniat că măsurile de izolare sunt cele care au dus la rezultatele care au existat până acum.

            „În pofida a tot ce se discută, a tot ce se întrevede pe fake news-uri, rămâne o regulă de bază. Pentru cei care primesc această recomandare de izolare rămâne, dincolo de decizia CCR, acel articol de zădărnicire a bolii. Într-un context în care toți care ne știm asimptomatici, tratați în spital până în a zecea zi, cu recomandare de izolare la domiciliu, vă rog să aveți în vedere și acest lucru, rămân cele patru zile pe care trebuie să le avem de izolare la domiciliu ”, a atras atenția Tătaru.

În acest moment nu există pericolul instituirii stării de urgență, ci se fac evaluări dacă va fi prelungită starea de alertă după 15 iulie, a declarat, vineri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

            „În acest moment nu avem acest pericol al stării de urgență. Gestionăm numărul de cazuri. Gândim, ca și evouție, până pe 15 iulie, dacă e necesară prelungirea stării de alertă sau nu”, a declarat Nelu Tătaru.

El a spus că Institutul Național de Sănătate Publică face evaluări și recomandări.

„Apanajul stării de alertă este al CNSU, prezidat de premier. Apanajul stării de urgență este al președintelui Klaus Iohannis”, a amintit el. sursa: stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.