Acasă Social Ordinul Militar al Templului din Ierusalim: Catedrala Sfânta Sofia, un simbol al...

Ordinul Militar al Templului din Ierusalim: Catedrala Sfânta Sofia, un simbol al Creștinismului care nu poate să dispară printr-un decret

DISTRIBUIȚI

155568 – 12072020 – Ordinul Militar al Templului din Ierusalim susține că ”orice lucru din lumea aceasta, fie că este rânduit de Dumnezeu sau făurit de om, poartă cu el semnificația și simbolul scopului căruia îi este dat să slujească”.

”Așa este și Catedrala Sfânta Sofia de la Constantinopol, astăzi Istanbul, întemeiată în anul 325 de către Constantin cel Mare. După traversarea multor perioade dificile, în anul 1935, a devenit muzeu la inițiativa marelui reformator Mustafa Kemal Atatürk. Pe lângă valoarea culturală și artistică, deschizător de drumuri în arhitectura și ornamentația creștină arhaică, edificiul este mai ales locașul cel mai impresionant și venerabil al creștinismului ortodox și al creștinismului în general. Asistăm zilele acestea la triumful vanității și al ambițiilor primitive ale unora validat de indiferența și atitudinea politically correct a celorlalți. Semnificația nu poate să dispară printr-un decret, iar simbolul rămâne încriptat în temelia și zidurile Catedralei. Noi, templierii din România, deplângem acest sacrilegiu și ne rugăm bunului Dumnezeu să-i ierte pe cei ce au săvârșit asemenea fapte. Ne rugăm să ne dea putere, înțelepciune și să ne călăuzească, pe noi oamenii, spre a îndrepta lucrurile așa cum este în firea lor. Nicio biserică nu poate deveni moschee așa cum nici moscheile nu pot fi transformate în biserici, contrar simbolurilor și semnificației dăruite lor de către întemeietori”, se arată în comunicatul de presă.

Ordinul este prezent în România din anul 2003 și își desfășoară activitatea prin intermediul Asociației ”Magnus Prioratus Romaniae”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.