Acasă Externe Agenda Europeana Uniunea Europeană verifică vânzările online de măşti şi geluri dezinfectante

Uniunea Europeană verifică vânzările online de măşti şi geluri dezinfectante

DISTRIBUIȚI

 155506 – 08072020 –  Comisia Europeană a lansat o serie de testări ale produselor puse în vânzare online în timpul pandemiei – măşti, combinezoane de protecţie, geluri dezinfectante – pentru a se asigura că nu prezintă niciun pericol şi respectă normele UE, potrivit AFP.

Comisarul pentru justiţie, Didier Reynders, a avertizat marţi că sunt produse, uneori prezentate ca ”remedii miraculoase”, care au apărut cu milioanele pe internet în timpul crizei provocate de noul coronavirus. El a denunţat ”comercianţii care găsesc noi modalităţi de a exploata vulnerabilitatea consumatorilor şi de a ocoli controalele existente în timpul pandemiei”.

La data de 1 iulie, 63 de notificări au fost lansate prin sistemul european de alertă rapidă privind măşti şi alte 10 notificări privind combinezoane de protecţie, dezinfectanţi de mâini şi ”baghete” de dezinfectare cu UV.

În consecinţă, au fost luate măsuri de urmărire, a precizat Comisia Europeană într-un comunicat.

Comisia a solicitat cooperare din partea principalelor platforme de vânzări online, între care Amazon, Ebay, AliExpress sau Cdiscount. Demersul a constat mai ales în a le cere să retragă foarte repede un număr de anunţuri şi de produse de pe platformele online. Testele vor continua să fie efectuate în lunile următoare pe produse legate de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.