Acasă Anchete ”DF” a băut ”aldămașul” anvelopării blocurilor din Sectorul 5 pe plaja Mamaia...

”DF” a băut ”aldămașul” anvelopării blocurilor din Sectorul 5 pe plaja Mamaia Nord

DISTRIBUIȚI

Niciun bloc din sector nu a fost reabilitat în patru ani de mandat

156028 – 13082020 – Cel mai potrivit loc pentru a face bilanțul lucrărilor de anvelopare a blocurilor din Sectorul 5 este plaja din Mamaia Nord, nu Primăria Sectorului 5! Mai exact în complexul rezidențial de lux, Regia Marina, din Mamaia Nord, așa cum reiese și din poza de mai jos.

Acolo au băut ”,aldămașul” primarul Sectorului 5, Daniel Florea, și Mihai Rotaru, după ce firma Rotary a domnului Rotaru, a preluat contractul de reabilitare termică a blocurilor din sector. Rotary este una dintre firmele care a câștigat contractul de peste 23 milioane de lei pentru reabilitarea termică a blocurilor din sectorul primarului poreclit DF, ”Doar Fapte” cum îi place să se laude chiar și pe mașinile de gunoi sau primarul ”paranghelie”.

Dacă este vorba de fapte penale sau despre altfel de fapte nu ne putem da noi cu părerea. O pot face doar organele abilitate ale statului, scrie flux24.ro. Noi putem doar să vă spunem că firma de casă a Primăriei, cea care a câștigat mai multe licitații pentru executarea de lucrări în sectorul 5, Star Pro Center Intl SRL, împreună cu ceilalți parteneri din Asocierea care a câștigat initial contractual de reabilitare termică a blocurilor din sectorul 5, au acuzat dificultăți pe parcursul executării contractului, constând în imposibilitatea de a asigura capacitatea tehnică necesară ducerii la bun sfârșit a lucrărilor de anvelopare. Astfel, prin Contractul de cesiune R27829/04.10.2019, firma lui Mihai Rotaru, Rotary Construcții SRL – terț susținător, devenit ulterior Antreprenor general, a preluat lucrările rămase neexecutate, împreună cu toate drepturile și obligațiile Acordului contractual din 1.11.2018, astfel că părțile acestui din urmă act au devenit Rotary Construcții SRL (lider) și TPF Inginerie SRL (în asociere). Prețul lucrărilor a fost majorat cu peste 3,5 milioane lei, față de valoarea convenită inițial, ajungând la valoarea de 23.160.250,70 lei, părțile motivând majorarea de adoptarea OUG 114/2019. După numai două luni de la semnarea contractului, OUG 114 a fost modificată, dar majorarea a rămas. La fel au rămas și lucrările! Adică neexecutate! În patru ani de mandat Daniel Florea nu a reușit să facă recepția lucrărilor de reabilitare la niciun bloc din Sectorul 5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.