Acasă Economie 4 decembrie 2020 – termenul până la care transportatorii rutieri se pot...

4 decembrie 2020 – termenul până la care transportatorii rutieri se pot înscrie pentru a recupera din taxele de drum plãtite în Germania

DISTRIBUIȚI

157370 – 29112020 – Companiile de transport rutier din România care au achitat taxe de drum în Germania mai au termen pânã vineri, 4 decembrie 2020, pentru a se înregistra în vederea rambursãrii unei pãrți din taxele achitate în perioada 2017 – 2020.

Firmele se pot înregistra pe platforma www.tollreclaim.com/ro/home-ro, pusã la dispoziție de firma de avocaturã Hausfeld din Germania și compania eClaim GmbH, în parteneriat cu Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Toate firmele care au plãtit suplimentar taxe de drum au dreptul la o rambursare din partea statului german, iar conform datelor actuale, aceasta se ridicã între 4% și 7%. Estimãrile inițiale aratã cã transportatorii rutieri din România pot primi înapoi pânã la 5.000 euro/camion pentru ultimii 3 ani din taxele de drum plãtite în Germania.

În prezent, taxa de drum în Germania (pentru camioane de peste 18 tone, de la 4 axe) este de 18,7 eurocenți pentru camioanele Euro 6 și de 19,8 eurocenți pentru camioanele Euro 5.

La 28 octombrie 2020, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis cã modalitatea de calcul a taxelor de drum în Germania pentru camioane încalcã legislația europeanã. La calcularea taxei de drum, Germania a luat în considerare costurile poliției rutiere, cu toate cã acest lucru nu este permis în legislația europeanã.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.