Acasă Externe Agenda Europeana Un proiect din România, printre câștigătorii ediției din 2020 a concursului european...

Un proiect din România, printre câștigătorii ediției din 2020 a concursului european pentru inovare socială

DISTRIBUIȚI

 157347 – 27112020 – Comisia Europeană a anunțat câștigătorii ediției din 2020 a concursului european pentru inovare socială un concurs cu premii de stimulare, organizat în toate țările din UE și în țările asociate la programul Orizont 2020, care are scopul de a găsi soluții inovatoare la problemele cu care se confruntă societatea.

Cele trei proiecte care au fost selectate pentru că au răspuns în mod optim provocării de anul acesta, „Reimaginează moda”, vor primi un premiu de 50.000 de euro fiecare.

Câştigătorii sunt: un mecanism din România de sprijin juridic pentru artizani și creatori de modă, WhyWeCraft: Sustenabilitatea culturală în modă.

Un start-up belgian care contribuie la simplificarea procesului de reutilizare și reciclare a materialelor textile, resortecs.

O platformă digitală din Croaţia care le permite utilizatorilor să poarte diverse costumaţii în realitatea augmentată, Snake.

În plus, în fiecare an, juriul acordă un premiu de impact unuia dintre participanții care au ajuns în semifinala concursului din anul precedent, pe baza rezultatelor obținute de proiect în ultimele douăsprezece luni. Câștigătorul din 2020 este Empower, o companie care a adoptat o nouă tehnologie care sprijină economia circulară, permițând depozitarea și colectarea deșeurilor de plastic în schimbul unei recompense financiare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.