Acasă Politic Nicușor Dan: ”Nu se vor mai demola clădiri istorice şi nu se...

Nicușor Dan: ”Nu se vor mai demola clădiri istorice şi nu se vor mai edifica imobile fără acte, avize, certificate sau autorizări”

DISTRIBUIȚI

157991 – 20012021 – Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, îşi reiterează poziţia fermă împotriva demolării clădirilor de patrimoniu din Bucureşti si a construcţiilor edificate fara avizele necesare, conform legii. El promite că atitudinea autorităţii locale faţă de patrimoniul naţional din Capitală se va schimba şi că în următoarea perioadă nu se vor mai demola clădiri istorice şi nu se vor mai edifica imobile fără acte, avize, certificate sau autorizări.

Nicusor Dan: ”Clădirea din strada Știrbei Vodă 132 a fost salvată. În timpul mandatului meu nu se vor face demolări fără avize și nu se vor construi blocuri în locul clădirilor istorice din București. Acest lucru este valabil și în cazul imobilului din strada Știrbei Vodă 132. Anul trecut, în luna noiembrie, am suspendat autorizația de desființare, autorizație care fusese semnată de către fosta administrație pe ultima sută de metri a mandatului. Prefectul Municipiului București a atacat astăzi, la Tribunalul București, actele administrative referitoare la acest imobil, respectiv certificatul de urbanism privind desființarea construcției existente și construire imobil, autorizația de desființare din 15.10.2020, precum și autorizația de construire semnată de fostul primar Firea în data de 15.10.2020 pentru construirea unui bloc de 7 etaje. Îi mulțumesc prefectului pentru toate eforturile depuse. Astfel, având în vedere faptul că prefectul a atacat în instanță aceste acte, orice acțiune de demolare/construire se suspendă de drept”.

În ceea ce priveste situatia imobilului din strada I.C. Visarion nr. 8, primarul Capitalei a declarat: ”Îmi doresc ca autoritățile să ducă la capăt ancheta și să facă lumină în acest caz, pentru a putea reveni la o stare de normalitate privind protejarea patrimoniului cultural din Capitală. Este un alt potențial abuz pe care, în trecut, l-am semnalat. Atitudinea față de patrimoniul național se schimbă în București și asta sper că au înțeles toți amatorii de tunuri imobiliare cu clădiri vechi, pline de istorie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.