Acasă Politic Zece grupuri de lucru pentru actualizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Zece grupuri de lucru pentru actualizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă

DISTRIBUIȚI

157998 – 21012021 – Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat că Guvernul a decis, în sedinta de miercuri, crearea a zece grupuri de lucru pe diverse domenii pentru actualizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

”De săptămâna viitoare, în fiecare zi vor avea loc grupuri de lucru la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Ieri am numit un nou coordonator din partea ministerului al programului, se numeşte Nicolae Toderaş, din cadrul departamentului Programare. Secretarul de stat Marius Vasiliu va coordona şi el acest program. Cele zece grupuri de lucru pe care le-am convenit  împreună cu restul guvernului, sunt: 1 – transport, 2 – mediu, schimbări climatice, energie, eficienţă energetică, 3 – dezvoltarea localităţilor urbane, 4 – agricultură şi dezvoltare rurală, 5 – sănătate, 6 – educaţie, 7 – mediu de afaceri, antreprenoriat, 8 – cercetare, inovare, digitalizare, 9 – îmbunătăţirea fondului construit, 10 – rezilienţă, situaţii de criză”, a precizat Ghinea.

Ministrul a subliniat că se are în vedere crearea unui sistem de management foarte simplu pe PNRR. Legătura cu bugetul de stat trebuie să fie directă. Vrem să vedem ce proiecte sunt mature în ministere şi să le dăm direct drumul, deci nu va mai fi un proces din ăsta în care lansăm call-uri, evaluăm proiectele timp de luni de zile, nu, dacă sunt proiecte mature şi bine legate de reforme în ministere, le putem începe imediat, a explicat Ghinea.

Ghinea a adăugat că va avea loc şi un proces de revizuire a proiectelor care au fost incluse în prima formă din PNRR, pentru a se vedea dacă respectă criteriile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.