Acasă Anchete Argeș/Agent de poliție cercetat pentru fals intelectual

Argeș/Agent de poliție cercetat pentru fals intelectual

DISTRIBUIȚI

158449 – 19022021 – La 18 februarie, polițiștii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare trei mandate de aducere, într-o cauză penală ce are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, instigare la infracțiunea de fals intelectual și complicitate la infracțiunea de fals intelectual, față de un agent de poliție din cadrul I.P.J. Argeș – Biroul Rutier Pitești și alte două persoane fără calitate specială.

Toți trei au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești în vederea continuării cercetărilor.

La 20 septembrie anul trecut, agentul de poliție fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu a oprit în trafic un autoturism ce se deplasa cu o viteză mai mare cu 50 km/h peste limita legală admisă pe sectorul de drum.

Pentru a nu-i întocmi proces verbal de contravenție și a nu aplica măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce, agentul de poliție i-a sugerat conducătorului auto să găsească o altă persoană pe numele căreia acesta să întocmească actele de constatare.

Astfel, suspectul a determinat o a treia persoană să comunice agentului de poliție datele sale de identificare iar, ulterior, acesta a întocmit în fals pe numele persoanei indicate procesul-verbal de constatare a contravenției, aplicându-i inclusiv măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.