Acasă Social Educatie Deputatul Alexandru Muraru: 1.86 miliarde euro vor fi folosite pentru modernizarea și...

Deputatul Alexandru Muraru: 1.86 miliarde euro vor fi folosite pentru modernizarea și digitalizarea școlii românești

DISTRIBUIȚI

 158535 – 25022021 –  Deputatul PNL Alexandru Muraru susține că 6% din cei 31 miliarde euro alocați României de Uniunea Europeană, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), vor fi utilizați pentru modernizarea și digitalizarea școlii românești.

PNRR este șansa implementării proiectului România Educată al președintelui Klaus Iohannis. Acești bani vor fi investiți în 3 piloni de bază: digitalizare (platforme digitale pentru învățământ online și digitalizarea întregului sistem școlar, astfel încât toate datele să fie “la un loc”), dotarea școlilor românești (mobilier școlar,  dotarea laboratoarelor, a bibliotecilor, renovarea corpurilor de clădire, dotarea cu material didactic auxiliar etc.) și modernizare (să nu mai existe școli neautorizate, fără instalații sanitare, care nu au ajuns în secolul XXI)”, a spus deputatul liberal.

Deputatul liberal a mai spus că investiția în educație este un obiectiv național pentru că 700.000 de elevi nu au reușit să promoveze examenul național de Bacalaureat în ultimii 7 ani.

Am început să lucrăm la un nou curriculum pentru învățământul liceal și, chiar dacă aceasta a fost amânată pentru anul viitor din motive fundamentate, rămâne unul din obiectivele strategice ale Ministerului Educației pentru actualizarea procesului de învățământ la standardele sociale actuale. Însă, un alt mijloc prin care

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.