Acasă Economic Lucruri necurate la Salubrizare Fapte 5 SA

Lucruri necurate la Salubrizare Fapte 5 SA

DISTRIBUIȚI

 158202 – 02022021 – Primăria Sectorului 5 a anunţat, luni seara, că directorul general al societăţii Salubritate Fapte 5 SA (societate care a eliminat concurența din sector invocând o hotărâre a consiliului local și a obligat asociațiile de proprietari și firmele să încheie contracte de salubrizare sub amenințarea amenzilor) a demisionat în urma unei şedinţe la care a participat şi primarul Cristian Popescu Piedone, iar trei şoferi care figurează că lucrau la încă o societate au fost demişi. Directorul adjunct al firmei este acuzat de mai multe ilegalităţi.

”În urma vizitei Primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, de astăzi, 1 februarie 2021, la societatea Salubrizare Fapte 5 S.A., care a durat peste şapte ore, directorul general şi-a dat demisia. Directorul general adjunct a fugit la propriu după ce i-au fost aduse la cunoştinţă ilegalităţile identificate, printre care faptul că nu au fost informări către Adunarea Generală a Acţionarilor, că nu există publicări în Monitorul Oficial a convocărilor şedinţelor AGA – partea a 4-a, că nu există niciun plan de management sau că contractele de mandat sunt nule, conform Ordonanţei de Urgenţă 109”, a transmis, luni seară, Primăria Sectorului 5.

Au fost dați afară și trei şoferi care figurau şi la Salubrizare Fapte 5 S.A. şi care erau încadraţi şi la societatea Infrastructura DF5 S.A. ”La Salubrizare nu veneau la serviciu, motiv pentru care li s-a desfăcut contractul de muncă. Se vor face verificări şi la Infrastructură, pentru că, potrivit unor informaţii venite din rândul angajaţilor Primăriei, cei trei nu se prezentau nici la această societate”, a mai transmis Primăria.

Primarul va prezenta o informare în detaliu în cadrul primei şedinţe a Consiliului Local, acţionar majoritar al Salubrizare Fapte 5 S.A., şedinţă în care edilul va propune interimatul pentru Consiliul de Administraţie şi directorul general, până la organizarea selecţiei membrilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.