Acasă Externe Klaus Iohannis, la reuniunea Consiliului European, în format de videoconferință

Klaus Iohannis, la reuniunea Consiliului European, în format de videoconferință

DISTRIBUIȚI

158942 – 25032021 – Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa joi, 25 martie, și vineri, 26 martie 2021, la reuniunea Consiliului European, în format de videoconferință.

Principalele subiecte aflate pe agenda Consiliului European vizează coordonarea la nivel UE în contextul pandemiei de COVID-19, cu accent pe accelerarea producției, livrării și distribuției de vaccinuri, pregătirea pentru ridicarea graduală a restricțiilor şi consolidarea răspunsului global al Uniunii Europene la pandemie. De asemenea, vor fi discutate aspecte privind Piața Internă și consolidarea sectorului digital. Liderii Uniunii Europene vor avea un schimb de opinii cu privire la situația din Mediterana de Est și la relațiile cu Turcia.

Totodată, în cadrul reuniunii Consiliului European, preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, va avea o intervenție în care se va referi la perspectiva relației dintre Uniunea Europeană și SUA.

În marja Consiliului European, va avea loc și un Summit Euro, în format extins, în care se vor discuta aspecte privind rolul internațional al monedei Euro, cu accent pe importanța politicilor economice solide pentru sporirea rezilienţei Zonei Euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.