Acasă Politic PSD a atacat în instanță hotărârea privind închiderea magazinelor la orele 18.00

PSD a atacat în instanță hotărârea privind închiderea magazinelor la orele 18.00

DISTRIBUIȚI

159069 – 02042021 – PSD a atacat în contencios administrativ, la Curtea de Apel București, hotărârea de guvern prin care se impune închiderea magazinelor la ora 18 în localitățile în care rata de inicidență a cazurilor COVID este mai mare de 7,5 la mie. În cazul în care rata este cuprinsă între 4 și 7,5 la mie, magazinele se închid la ora 18.00 doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Potrivit documentului, PSD contestă această măsură despre care spune că „are un impact cu efecte devastatoare atât asupra mediului de afaceri, cât și asupra societății în ansamblul ei”. De asemenea, în document se precizează că hotărârea de guvern nu are o evaluare preliminară a impactului și este nemotivată.

”În susţinerea sa nu s-a avut în vedere în nici un fel o documentare şi o analiză ştiinţifică preliminară/studiu de impact din care să rezulte informaţii relevante privind necesitatea şi oportunitatea, în contextul epidemiologic actual, pe de o parte, a interzicerii pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi  desfășoare activitatea după ora 18.00. În nota de fundamentare sunt menționate doar aspecte legate de contextul epidemiologic actual pe plan intern și internațional, nu aspecte care să țină în concret de justificarea măsurilor ce se doresc a fi luate”, se arată în solicitarea PSD.

Social-democrații mai susțin că ”închiderea intempestivă a activității operatorilor economici după ora 18.00, tocmai când oamenii se întorc acasă de la muncă afectează atât interesele agenților economici cât și ale consumatorilor, care se văd în imposibilitatea de a-și procura cele necesare existenței în scurtul interval orar pe care îl mai au la dispoziție după ce termină o zi de muncă”. ”Urmare a acestor măsuri, blocajul financiar din economie se va adânci, iar nemulțumirea generală a populației va atinge cote de nebănuit”, mai spun social- democrații.

PSD cere anularea actului administrativ ”pentru vătămarea adusă drepturilor legitime ale cetățenilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.