Acasă Politic Senatorul Florian Bodog a rămas fără imunitate

Senatorul Florian Bodog a rămas fără imunitate

DISTRIBUIȚI

   159299 – 21042021 – Senatul a încuviințat miercuri ridicarea imunității fostului ministru PSD al sănătății Florian Bodog, solicitarea DNA de începere a urmăririi penale fiind aprobată cu 98 de voturi ”pentru”, 24 de voturi ”împotrivă” și o abținere.

Cazul Bodog a fost dezbătut luni în comisia juridică, dar raportul nu a fost unul de încuviințare a solicitării procurorilor anticorupție. S-au exprimat şase voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi au fost şase abţineri.

După ședința comisiei juridice, cei șase senatori ai PNL și USR PLUS au anunțat că au votat pentru ridicarea imunității, în vreme ce cei cinci senatori ai PSD au spus că s-au abținut. În comisia juridică mai este câte un membru de la UDMR și unul de la AUR, ceea ce înseamnă că senatorul maghiar, care poate înclina balanța în această comisie, nu a votat pentru urmărirea penală a lui Bodog.

La dezbaterile din plenul Senatului, Florian Bodog a declarat că nu cere colegilor parlamentari să voteze împotriva solicitării DNA privind cercetarea sa penală, pentru că nu are nimic de ascuns şi are încredere în Justiţia din România.

„Din start vă spun că nu vă voi cere să votaţi împotriva solicitării de cercetare a mea, că n-am nimic de ascuns, întotdeauna am răspuns invitaţiilor şi nu este prima dată când am fost invitat la DNA sau la Parchet. (…) Nu-mi este frică de Justiţie şi am încredere în Justiţia din România”, a afirmat Bodog, în cadrul dezbaterilor privind cererea DNA.

El a adăugat că imunitatea parlamentară nu trebuie privită ca un privilegiu.

„Ştiu că decizia este una politică, cred însă că Senatul şi românii au dreptul să ştie. Fiecare dintre noi răspundem în faţa lui Dumnezeu, răspundem în faţa Justiţiei şi răspundem în faţa oamenilor care ne-au trimis în Parlament. Imunitatea nu trebuie privită ca un privilegiu, imunitatea este garanţia ca un ministru să-şi poată exercita în mod liber mandatul”, a spus senatorul PSD.

Procurorii DNA au solicitat Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

Acuzațiile pe care procurorii anticorupție i le adus senatorului PSD sunt de de abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri, potrivit unui comunicat de presă. Sursa:g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.