Acasă Social În Botoșani, Vrancea și Ilfov nu a început efectiv vaccinarea în cabinetele...

În Botoșani, Vrancea și Ilfov nu a început efectiv vaccinarea în cabinetele medicilor de familie

DISTRIBUIȚI

159559 – 11052021 – Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că există capacitatea să se ajungă la 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID până la 1 iunie, dar ține de disponibilitatea oamenilor de a se vaccina.

”Am putea să ajungem la 5 milioane, dar acest lucru ține de disponibilitatea persoanelor de a se vaccina. În momentul de față avem capacitate de vaccinare suficientă. (…) Aspectul cel mai pozitiv din toată această situație e legat de evoluția foarte bună din punct de vedere epidemiologic. (…) Dacă reușim să vaccinăm cel puțin 50.000 de persoane zilnic cu doza 1, atingem acest obiectiv”, a susținut Valeriu Gheorghiță.

Președintele CNCAV a precizat că nu se poate ajunge până la sfârșitul lunii mai la 5 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă.

De asemenea, peste 700 de medici de familie au primit doze de vaccin împotriva Covid-19 pentru a-și putea imuniza pacienții, iar în acest moment se vaccinează în 372 de cabinete, din 38 de județe ale țării plus București, a anunțat Valeriu Gheorghiţă. Vaccinarea la medicii de familie întârzie în trei județe.

Doar în Botoșani, Vrancea și Ilfov nu a început efectiv vaccinarea în cabinetele medicilor de familie.

”În total, au fost recepţionate în cabinetele de medicină de familie 30.330 de doze de vaccin, din care 26.340 sunt doze de vaccin de la compania Johnson&Johnson şi au fost administrate 5.695 de doze; 2.760 de doze de la compania AstraZeneca şi au fost administrate 733 de doze; 1.230 de doze de la compania Moderna şi au fost utilizate 321 de doze”, a adaugat președintele CNCAV.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.