Acasă Politic Parlamentul European se pregătește să adopte un raport referitor la răspunderea companiilor...

Parlamentul European se pregătește să adopte un raport referitor la răspunderea companiilor pentru pagubele produse mediului

DISTRIBUIȚI

159701 – 20052021 – Parlamentul European se pregătește să adopte un raport referitor la răspunderea companiilor pentru pagubele produse mediului. În discursul ținut miercuri, 19 mai 2021, în Plenul Parlamentului European, Carmen Avram a salutat perspectiva oferită de raport, care va permite pedepsirea unor entități care, până acum, nu au dat socoteală pentru acțiuni iresponsabile și dăunătoare omului și mediului: „Fără o responsabilitate distribuită nediscriminatoriu, la toate nivelurile și sectoarele economice, Green Deal ar rămâne o revoluție pe hârtie, care pe unii i-ar îngenunchea, iar pe alții i-ar duce, pe nedrept, pe culmi istorice.

Pentru că acum, responsabilitatea poluării pare să apese doar pe umerii agricultorilor, exonerând alte domenii de parcă ele n-ar fi avut nicio contribuție la acest fenomen global.

Prevederile acestui raport ar putea să echilibreze balanța și să scoată la lumină practicile murdare și neconcurențiale ale unor mari poluatori. Mă refer, în special, la entități care încearcă să evite legislația europeană prin filiale deschise în țări terțe și permisive sau la cele care au ras păduri în Europa și n-au răspuns niciodată în fața legii, pentru dezastrul provocat: inundații catastrofale, pierderi de vieți omenești și de biodiversitate, distrugerea habitatelor animalelor, pe care le-au forțat să se îndrepte spre orașe, înfometate și uneori agresive, așa cum se întâmplă în România, de exemplu. Schimbarea e, deci, necesară și așteptată”.

Eurodeputatul Carmen Avram crede, totuși, că această schimbare trebuie făcută responsabil, pentru a nu se crea premisele unor abuzuri, care să destabilizeze sectoare, piețe și națiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.