Acasă Anchete Percheziții în București și Ilfov într-un dosar de infracțiuni informatice

Percheziții în București și Ilfov într-un dosar de infracțiuni informatice

DISTRIBUIȚI

159491 – 06052021 – Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice – Direcția de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează cercetări într-un dosar penal, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni din sfera criminalității informatice.

La 6 mai, au fost desfășurate opt percheziții domiciliare, în București și în Ilfov, la imobilele folosite de persoanele vizate. Au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 16 telefoane, trei laptop-uri, o tabletă, trei carduri bancare, trei carduri de memorie, două cartele SIM, șapte stick-uri de memorie, două HDD-uri, mai multe înscrisuri, 500 HUF, 600 MXN, 625 TRY și 1.500 USD.

În fapt, s-a reținut că, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii ar fi existat o grupare infracțională organizată, a cărei activitate infracțională ar fi constat în montarea de dispozitive de skimming la ATM-uri, extragerea datelor aferente cardurilor bancare, falsificarea instrumentelor de plată și retragerea frauduloasă a sumelor de bani, din conturile victimelor. În luna octombrie 2020, autoritățile judiciare din Statele Unite ale Americii au trimis în judecată membrii grupării infracționale organizate. Banii obținuți, în cuantum de aproximativ de 30.000 $ pe zi, ar fi fost transferați în România. Infracțiunile ar fi fost săvârșite cu dispozitive artizanale de copiere a datelor informatice de pe cardurile bancare. Cu banii astfel obținuți, unul dintre membri ar fi achiziționat autoturisme de lux.

Astăzi, au fost puse în executare cinci ordonanțe de sechestru, privind mai multe autoturisme de lux. Bunurile au fost preluate în administrare de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).   Cazul este în derulare, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Activitățile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, Serviciului pentru Acțiuni Speciale București, iar acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din I.G.P.R.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.