Acasă Cultura/Media Din nou somații publice – Antena 3 și România TV

Din nou somații publice – Antena 3 și România TV

DISTRIBUIȚI

 160203 – 25062021 – Întrunit în ședința publică la 24 iunie 2021, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate, ca urmare a sesizărilor primite, pentru emisiuni de știri și dezbateri difuzate în perioada 22 – 25.01.2021 de posturile de televiziune Antena 3, B1 TV, Realitatea Plus și România TV.

Constatând nerespectarea prevederilor art. 40 alin. (1) și (4) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, Consiliul a decis să sancționeze cu câte o somație publică posturile Antena 3 (emisiunile „Esențial” și „Previziuni” din 23.01.2021) și România TV (emisiunea „România de poveste” din 24.01.2021), pentru modul în care radiodifuzorii au reflectat subiectul referitor la prezența comisarului șef Emilian Gavriş într-un local din Centrul Vechi al Capitalei, în perioada pandemiei.

Conform prevederilor legale menționate: „Art. 40 – (1) În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt. (…) (4) Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.