Acasă Politic Florin Ionel Moise, numit președinte al ANI

Florin Ionel Moise, numit președinte al ANI

DISTRIBUIȚI

160272 – 30062021 – Florin Ionel Moise a fost numit miercuri, în plenul Senatului, pentru un mandat de patru ani, ca preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate. În favoarea lui Moise au votat 78 de senatori, înregistrându-se şi opt abţineri, relatează Agerpres.

În prezentarea pe care a făcut-o în faţa senatorilor, Moise a spus că lucrează în ANI încă de la înfiinţarea ei, ocupând succesiv funcţia de consilier la cabinetul demnitarului, inspector de integritate, şef serviciu în cadrul Inspecţiei de Integritate, vicepreşedinte al ANI din noiembrie 2017, iar în ultimul an şi jumătate a exercitat calitatea de ordonator principal de credite.

„În urma obţinerii rezultatului la proba scrisă, am prezentat programul de management în faţa întregului CNI, format din 14 persoane. Printre obiectivele principale prezentate în planul de management, pot să subliniez următoarele. Partea de modificare legislativă pe care încercăm şi ne dorim să o facem în momentul de faţă este să restrângem într-un singur act normativ toate prevederile disipate, peste 150 de acte normative în prezent, ceea ce afectează foarte mult persoanele care au obligaţia depunerii declaraţiilor de avere şi de interese şi mai ales aleşilor locali, pentru că ei sunt cei mai impactaţi în zona aceasta, dinamizarea activităţii de prevenţie prin noi instrumente electronice (…) şi accentuarea zonei de digitalizare”, a precizat Moise.

Florin Moise a fost singurul candidat pentru postul de președinte al ANI.

Florin Moise este absolvent al Academiei de Studii Economice București și lucrează în Agenția de Integritate chiar din prima perioadă a înființării instituției.

Timp de aproape 5 ani, în perioada septembrie 2008 – mai 2013, Moise a fost consilier în cadrul Cabinetului Președintelui ANI, cu o întrerupere de 8 luni, între august 2011-aprilie 2012, potrivit CV-ului publicat pe site-ul ANI, care nu precizează și funcția ocupată în această perioadă.

Din mai 2013, Florin Moise devine inspector de specialitate, primind atribuții de verificare a declarațiilor de avere si de interese.

Pentru șapte luni, între aprilie – noiembrie 2017, a fost și șef serviciu în cadrul Direcţiei Generale a Inspecţiei de Integritate.

Din noiembrie 2017 este vicepreședinte al Agenției Naționale de Integritate și șef al Structurii de Securitate, coordonând activitățile de protecție a informațiilor clasificate.

Florin Moise a urmat și cursul de 3 luni ”Diplomație și Securitate”, organizat de Institutul Diplomatic Român.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.