Acasă Social Educatie Romanian Science Festival: Profesorii de științe exacte pot înscrie elevii într-un program...

Romanian Science Festival: Profesorii de științe exacte pot înscrie elevii într-un program de corespondență cu mentori din cercetare – “Scrisori către viitori oameni de știință” / Înscrieri până pe 30 iunie

DISTRIBUIȚI

159928 – 07062021 – “Scrisori către viitori oameni de știință” este o nouă inițiativă a Romanian Science Festival, deschisă claselor care doresc să poarte un schimb de scrisori și care să aibă parte de consiliere legată de o prealabilă carieră științifică de la oameni de știință și mentori cercetători. Profesorii diriginți sau profesorii de științe sunt invitați să își înscrie clasele în program până pe 30 iunie, completând acest formular. Vor fi alese, inițial, trei clase din cele aplicante.

Programul de corespondență își propune să formeze o legătură între elevi români și cercetători din diaspora sau din România. Elevii vor afla mai multe lucruri despre viitoare cariere în domeniu și vor obține detalii despre profilul unui om de știință, mediul de lucru, ce implică cercetarea și cum se realizează.

Întrucât în prezent comunitatea Romanian Science Festival cuprinde 100 de mentori, vor fi selectate trei clase în prima ediție a proiectului. Se vor forma perechi elev – cercetător spre o bună colaborare și o bună asociere și va exista un schimb de circa patru scrisori în cadrul experienței.

Cum se înscrie o clasă?

Un profesor de științe sau un diriginte va înscrie o clasă cu ajutorul acestui formular de aici. Astfel, iau parte la aceeași experiență toți elevii unui colectiv. Programul începe în septembrie 2021, desfășurându-se pe parcursul anului școlar 2021 – 2022.

“Deocamdată putem include în program doar trei clase. Dar dacă se mărește comunitatea de mentori, vom putea mări și noi numărul de clase participante.

Dr. Oana Truică, inițiator: „Această inițiativă are două elemente inovative. În primul rând, pune accentul pe mentoratul dintre cercetător și elevi. La RSF credem că știința trebuie să fie pentru toți. De prea multe ori disciplinele științifice par inaccesibile copiilor. Dar dacă ai șansa ca cineva să îți povestească cu pasiune despre o carieră în această direcție s-ar putea să fie un moment definitoriu pentru viitorul tău.

Al doilea element inovativ este că acest mentorat are loc prin intermediul corespondenței clasice scrisă de mână. În era emailurilor și a rețelelor de socializare, prea puține ocazii mai avem să ne exprimăm gândurile cu stiloul în mână. Inițiativa dorește să stârnească interesul copiilor față de această practică uitată de ceva vreme”. – sursa: Edupedu.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.