Acasă Social De sâmbătă, stare de alertă în Sectorul 1 din cauza gunoaielor

De sâmbătă, stare de alertă în Sectorul 1 din cauza gunoaielor

DISTRIBUIȚI

160585 – 23072021 – Prefectura Capitalei a decis, vineri dimineață, să declare stare de alertă în Sectorul 1 din cauza neridicării deşeurilor. Starea de alertă intră în vigoare sâmbătă, la miezul nopții, și va fi valabilă timp de 30 de zile.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica: ”Văzând analiza pe care Comitetul Local pentru Situații de Urgență a Sectorului 1 a făcut-o și având și răspunsuri neconcludente din partea autorităților care confirmă că situația e una care trebuie monitorizată atent și trebuie intervenit, am fost de acord cu măsurile pe care Sectorul 1 le-a clarificat. Acestea vizează trei aspecte. Primul: creșterea capacității de răspuns pentru îndepărtarea riscului care există acum în S1 și anume – acumularea de deșeuri necontrolate într-o cantitate foarte mare. De asemnea, crearea unei strategii pe termen scurt pentru a preveni, adică creșterea rezilienței, pentru a preveni în următoarea perioadă reapariția acestui fenomen. Și trei, schimbarea mentalității agenților economici și populației, pentru a împedica abandonarea de deșeuri pe raza Sectorului 1 în mod necontrolat”.

Se vor putea aduce capacități în plus pentru a rezolva rapid problema acumulării de gunoaie. Concret – poate fi anagajată o nouă firmă care să ajute Primăria Sectorului 1 în lupta cu munții de gunoaie.

Stoica a precizat că ”în niciun caz nu va fi reziliat contractul cu Romprest. Această stare de alertă nu presupune rezilierea niciunui contract. Din contră, eu cred că Romprest este parte din soluție. Romprest trebuie să continue să presteze serviciile care sunt și merg bine, cum e ridicarea gunoiului din gospodării. Pentru aceste deșeuri suplimentare de pe străzi, acolo unde există blocajul, trebuie aduse capacități suplimentare și mă aștept ca lucrul acesta să se întâmple rapid. Garanția este hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Ei sunt cei care au propus asta”.

Primăria Sectorului 1 a estimat că s-au acumulat aproximativ 2.691 tone de deşeuri generate de populaţie, instituţii publice şi agenţi economici.

Consiliul Local al Sectorului 1 fusese convocat în ședință de urgență, de primarul Clotilde Armande, pentru a vota rezilierea contractului cu Romrest. Ședința nu a avut loc, însă, din lipsă de cvorum.

”Consilierii PNL și PSD nu au participat pentru a cere rezilerea contractului cu Romprest. USL trăiește”, a afirmat Clotilde Armand, într-o declarație susținută după suspendarea ședinței Consiliului Local care nu s-a putut ține în lipsa cvorumului. Ea a precizat că Primăria Sectorului 1 va avea o nouă companie de salubritate în două-trei zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.