Acasă Externe Agenda Europeana Comisia Europeană vrea să condiţioneze sprijinul financiar pentru protejarea graniţelor în Grecia...

Comisia Europeană vrea să condiţioneze sprijinul financiar pentru protejarea graniţelor în Grecia de apărarea drepturilor omului

DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană vrea să condiţioneze sprijinul financiar suplimentar pentru protejarea graniţelor externe ale Uniunii Europene în Grecia de apărarea drepturilor omului, a declarat comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson. !Am spus că o astfel de plată ar trebui legată de crearea unui mecanism pentru monitorizarea drepturilor fundamentale”, a afirmat Ylva Johansson într-un interviu pentru revista Der Spiegel, potrivit Agerpres, care citează DPA. Ea a precizat că a fost instituit un grup de lucru şi că sunt aşteptate progrese în acest domeniu.

Agenţii de frontieră greci au fost acuzaţi în mod repetat că resping ilegal migranţi care încearcă să ajungă în ţară traversând Mediterana, trimiţându-i înapoi în Turcia. Guvernul grec neagă acuzaţiile că au loc respingeri ilegale.

La apogeul crizei refugiaţilor în urmă cu şase ani, peste 850.000 de migranţi au traversat Mediterana din Turcia în Grecia, ajungând astfel în UE, în interval de un an, mulţi fugind de războiul şi sărăcia din Orientul Mijlociu.

Numai 1.800 de persoane au ajuns în Grecia cu barca în acest an, conform unor date de la 22 august ale Agenţiei ONU pentru Refugiaţi. Aproximativ 45% dintre cei care pleacă sunt din Afganistan, relevă date recente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.