Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Peste 13 tone de deșeuri colectate într-o săptămână, de pe spațiile verzi...

Peste 13 tone de deșeuri colectate într-o săptămână, de pe spațiile verzi din Sectorul 1

DISTRIBUIȚI

160714 – 04082021 – Cantitățile de deșeuri dispersate, de pe spațiile verzi din Sectorul 1, care au fost colectate de societatea de salubritate Brai-Cata SRL, în baza contractului încheiat pe 23 iulie cu Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1 au ajuns la peste 13 tone, după prima săptămână de lucru, a anunțat Bogdan Constantinescu, managerul general al companiei.

Conform parteneriatului încheiat cu ADP Sector 1, decontarea serviciilor prestate de operatorii Brai-Cata SRL se face doar pentru activitatea comandată zilnic de administrație, ca urmare a constatărilor din teren.

„Fiecare prestație este verificată, iar utilajele de transport sunt monitorizate în timpul programului, prin GPS. Mai mult decât atât, zonele în care ni se solicită să intervenim ne sunt comunicate de autoritatea publică, la finalul fiecărei zile de lucru, astfel încât prestația să poată fi efectuată în aceeași seară. În final, cantitatea colectată este contabilizată în baza bonurilor eliberate în urma cântăririi de la stația de sortare autorizată”, a explicat managerul general al Brai Cata.

Conform datelor acumulate până în prezent, compania a depozitat 13,3 tone de deșeuri colectate de pe spațiile verzi și aliniamentele stradale, din totalul de 100 de tone prevăzut în contract.

Cea mai mare cantitate de deșeuri dispersate, reprezentând circa 22 % din întreaga cantitate, respectiv 3 tone, a fost ridicată din Parcul Gării de Nord și din zona șoselei Chitila, din fiecare din celelalte locații în care s-a intervenit cantitățile colectate fiind de cel mult câteva sute de kilograme.

„Bilanțul primei săptămâni este departe de așteptările noastre și de situația existentă în teren în urmă cu 10 zile, când vedeai munți de deșeuri la tot pasul, iar aceasta arată fie că oamenii au început să aibă un comportament mai responsabil și să nu mai lase gunoiul pe trotuar, fie că se colectează conform programului. Sau sunt valabile ambele ipoteze. Oricare ar fi adevărul, efectul este benefic pentru cei care locuiesc sau lucrează în acest sector al Capitalei, pentru că nu mai sunt nevoiți să se împiedice la tot pasul de saci cu deșeuri și să mai suporte mirosurile pestilențiale”, a conchis Bogdan Constantinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.