Acasă Politic „Promovarea drepturilor politice ale tinerilor indigeni”

„Promovarea drepturilor politice ale tinerilor indigeni”

DISTRIBUIȚI

160789 – 11082021 – Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a participat, la 10 august 2021, la webinarul cu tema Promovarea drepturilor politice ale tinerilor indigeni, organizat de Fundația Internaționalӑ pentru Sisteme Electorale (IFES) în format live, prin intermediul rețelei de socializare Facebook.

În semn de recunoaștere a Zilei Internaționale a Popoarelor Indigene și a Zilei Internaționale a Tineretului, IFES a fost gazda unor discuții cu tineri susținători ai drepturilor persoanelor indigene din Guatemala, Libia și Nepal. Deși perspectivele și abordările popoarelor indigene față de problemele cu care se confruntă societatea sunt unice și inovatoare, acestea continuă să întâmpine bariere în calea participării depline la procesele de luare a deciziilor. Tinerii indigeni au experiențe diverse în ceea ce privește participarea la procesele politice, acestea fiind adesea subminate de normele sociale tradiționale care le îngrădesc reprezentarea în procesele decizionale.

Scopul evenimentului l-a reprezentat evidențierea modalităților de includere a tinerilor indigeni în viața politică în calitate de lideri, alegători și candidați. Totodatӑ, participanții au foost invitați sӑ ofere recomandări pentru stimularea unui angajament mai ferm al tinerilor indigeni în viața politică și socială.

AEP a fost reprezentatӑ la acest eveniment online de Oana Sima, consilier în cadrul Cabinetului Președintelui AEP.

IFES este o organizație internaționalӑ care promovează democrația la nivel global și colaborează cu societatea civilă, instituțiile publice și sectorul privat ȋn vederea organizӑrii și desfӑșurӑrii de alegeri libere și transparente și pentru promovarea democrațiilor reziliente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.