Acasă Politic Cîțu despre banii alocați din Fondul de rezervă: Nu stă nimeni să...

Cîțu despre banii alocați din Fondul de rezervă: Nu stă nimeni să se uite la criteriul politic, se uită la nevoile primăriilor

DISTRIBUIȚI

161656 – 11102021 – Premierul demis Florin Cîţu a spus, luni, că banii din Fondul de rezervă au fost alocaţi primăriilor în funcţie de nevoi, afirmând că nimeni nu s-a uitat la „criteriul politic”, precizând că, la rectificarea bugetară, primăriile PSD, care sunt cele mai slabe şi încasează cel mai puţin, au primit cei mai mulţi bani. ”Este o hotărâre de guvern care este promovată de Ministerul Dezvoltării. Ministerul Finanţelor avizează că banii sunt în cont şi apoi mergem mai departe. Criteriile întotdeauna sunt prezentate în nota pe care prefecţii o trimit către primării, primăriile trimit apoi către prefectură necesităţile şi apoi aceşti bani sunt alocaţi pe baza criteriilor din acea notă. Au fost cereri de 11 miliarde de lei. Suma care a fost împărţită a fost de un miliard de lei, dar tot am auzit că sunt supăraţi unii dintre parteneri. Eu ştiu că, la rectificarea bugetară, primăriile PSD, care sunt cele mai slabe şi încasează cel mai puţin, au primit cei mai mulţi bani pentru că sunt primării care nu sunt performante, nu colectează venituri la buget, şi aşa mai departe.  Ipocriziile astea trebuie să se mai termine”, a declarat Florin Cîţu, la sediul central al PNL.

Întrebat cum explică faptul că 70% dintre bani s-au dus către primăriile PNL-UDMR, Cîţu a declarat că este vorba despre nevoi. ”Exact cum explicam: că peste 50% dintre banii de la rectificare s-au dus la primarii PSD. Este vorba despre nevoi. Sunt diferite criterii, diferite situaţii. Nu stă nimeni să se uite la criteriul politic, se uită la nevoile primăriilor. Aşa s-a întâmplat şi la rectificare, şi la banii care au fost daţi”, a precizat Cîțu.

Așadar, 2.756 de primării, aproape toate care au depus cereri de finanțare, au primit 1.010.966.000 lei din Fondul de rezervă al Prim-ministrului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.