Acasă Politic Guvernul PNL – UDMR are șanse să fie învestit

Guvernul PNL – UDMR are șanse să fie învestit

DISTRIBUIȚI

161950 – 28102021 – PNL a convocat pentru vineri, la orele 11.00, ședința Biroului Executiv al PNL pentru a discuta lista de miniștri cu care premierul desemnat, Nicolae Ciucă, se va prezenta sâmbătă, în Parlament, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Din punct de vedere formal, BEX propune lista de miniștri, urmând ca recomandările să fie validate în Biroul Permanent.

Potrivit acestora, în cursul zilei de joi ar urma să aibă loc o întâlnire între conducerea PNL și președintele Klaus Iohannis, care revine în țară din Egipt în jurul orei 13.00.

Guvernul Ciucă are șanse să treacă de Parlament, după ce PSD a dat semnale că ar fi dispus să susțină inclusiv un guvern minoritar. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la sosirea la sediul partidului, că răbdarea românilor începe să ia sfârșit, iar liderii politici trebuie să ia decizii pentru a debloca criza politică, precizând că nu exclude învestirea unui guvern de tehnocrați condus de Nicolae Ciucă.

Liderul PNL Florin Cîțu a declarat, joi, din nou că mandatul aprobat de partid este pentru guvern minoritar PNL-UDMR, pe care nu l-a schimbat, pentru că nu are motive. Cîțu susține că PNL a arătat maturitate și responsabilitate, iar dacă PSD și USR înțeleg importanța momentului, vor vota acest guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.