Acasă Anchete Oficial: Șapte morți în incendiul din secția ATI a Spitalului de Boli...

Oficial: Șapte morți în incendiul din secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța / 113 pacienți evacuați

DISTRIBUIȚI

161501 – 01102021 – Un incendiu puternic a avut loc vineri dimineață la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Șapte pacienți au murit în urma incendiului, potrivit procurorului de caz. El a infirmat informația oficială furnizată anterior de ISU, care raportase nouă decese. În dimineața de vineri în spital se aflau 113 pacienți, dintre care 10 internați la Terapie Intensivă. Au fost activate planurile roșu și alb, iar pacienții evacuați sunt transferați la celelalte spitale din municipiu.

Viorel Teliceanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care conduce ancheta incendiului de vineri, de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, a declarat că a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Teliceanu susține că sunt șapte persoane care au murit în urma tragediei și nu nouă, așa cum susține șeful ISU Dobrogea, Cristian Amarandei. Procurorul criminalist a mai declarat că nu toți pacienții au murit arși, ci unii dintre aceștia au decedat prin intoxicare cu fum.

Instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor de la spitalul de Boli Infecțioase din Constanța nu funcționau la începutul acestui an, potrivit unui raport al Departamentului pentru Situații de Urgență din decembrie 2020. Deocamdată nu există informații oficiale dacă aceste probleme au fost rezolvate de atunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.