Acasă Social Administratie ”Supa comunitară”

”Supa comunitară”

DISTRIBUIȚI

 161716 – 14102021 – În contextul situației generate de răspândirea virusului Sars-Cov2, Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, derulează o serie de activități pentru a veni în sprijinul grupurilor vulnerabile: persoane fără adăpost, aflate în dificultate medicală, socială sau economică, dar și persoane vârstnice.

Astfel, echipele Direcției Generale de Asistență Socială distribuie persoanelor adulte fără adăpost, prin acțiuni stradale, kituri de protecție împotriva COVID-19, ce constau în măști și dezinfectanți. De la începutul pandemiei și până in prezent, au fost distribuite aproximativ 1.000 de kituri de protecție.

De asemenea, DGASMB pune la dispoziția persoanelor care se află într-o stare de dificultate medicală, socială sau economică, programul ”Supa comunitară”, prin care beneficiarii primesc, gratuit, câte o supă/ciorbă, la alegere și pâine. Acest program se derulează de luni până vineri, în intervalul orar 12.00 – 15.00, în două locații, Șoseaua Viilor, nr 44, sector 5, unde sunt distribuite 100 de porții/zi și Șoseaua Bucur, nr 23, sector 4, unde sunt distribuite 120 porții/zi.

Pentru persoanele fără adăpost, a fost implementat programul ”Dușurile sociale”, care funcționează de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 15.00, în două locații diferite pentru femei și bărbați. Astfel, femeile pot merge la Centrul de Zi Filaret, de pe strada Mitropolit Filaret nr 41 – 41A, sector 4, iar bărbații în centrul de pe Șoseaua Viilor, nr. 44, sector 5.

Dușul social pentru femei a fost deschis în luna octombrie a anului 2020, aproximativ 80 de persoane au beneficiat de acest program până acum, iar în prezent este frecventat de 10 – 12 femei zilnic, care primesc, de asemenea, haine curate și încălțăminte.

Dușul social pentru bărbați funcționează din luna ianuarie a acestui an. De la deschidere, aici s-au facut aproximativ 700 de dușuri, cu o medie de 10 – 15 beneficiari zilnic. În total, 71 de bărbați au făcut duș, s-au bărbierit, au primit haine curate și încălțăminte. În acest spațiu, ei pot citi și au acces la TV și internet.

La dușurile sociale, beneficiarii primesc apă, ceai, cafea și supă la prânz.

De asemenea, membrii echipei de urgență a DGASMB efectuează cumpărături la domiciliu pentru persoanele vârstnice, rămase singure, fără aparținători, greu deplasabile sau nedeplasabile. În prezent, aceștia se ocupă de aproximativ 10 cumpărături/săptămână, iar de la debutul pandemiei până în acest moment, de acest serviciu au beneficiat peste 2.000 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.