Acasă Anchete Interne 25.000 de angajați ai MAI în stradă

25.000 de angajați ai MAI în stradă

DISTRIBUIȚI

  162864 – 31122021 – Aproximativ 25.000 de angajați ai Ministerului de Interne vor acționa, în fiecare zi pentru prevenirea și combaterea contravențiilor și a infracțiunilor, pentru fluidizarea traficului pe drumurile solicitate în această perioadă, dar și la trecerea frontierei, precum și pentru asigurarea unei intervenții rapide în cazul producerii unor situații de urgență, inclusiv cele provocate de vremea severă.

O atenție deosebită va fi acordată menținerii climatului de siguranță publică în Noaptea dintre Ani. Forțele Ministerului Afacerilor Interne vor fi suplimentate pentru a preveni comiterea de fapte ilegale și pentru a putea acționa rapid în sprijinul cetățenilor, iar echipajele SMURD vor fi pregătite să intervină pentru acordarea primului-ajutor medical.

Potrivit estimărilor de la acest moment, de Revelion, vor fi organizate aproximativ 60 evenimente publice la care ar putea participa peste 120.000 persoane. Cele mai semnificative evenimente vor fi organizate în București (15.000 persoane), Craiova, Piatra Neamț și Ploiești (câte 10.000 de persoane).

MAI atrage din nou atenția asupra pericolului pe care îl pot reprezenta articolele pirotehnice. Utilizarea acestora poate provoca vătămarea corporală a persoanei care le folosește sau a celor din jur. Pentru a preveni producerea unor accidente grave, este mai bine ca articolele pirotehnice să fie utilizate în mediu securizat de personal specializat.

În fiecare zi, vor acționa în medie 1.500 de polițiști rutieri, mobilizarea maximă fiind astăzi, vineri și duminică când ne așteptăm la valori mari de trafic.

Pe sectoarele de drum cu risc crescut de accidente, echipajele rutiere vor acționa cu 280 de aparate de radar.

De asemenea, elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație vor monitoriza drumurile din aer pentru a putea comunica polițiștilor rutieri zonele unde este nevoie de intervenție pentru fluidizarea traficului sau prevenirea unor accidente.

În total, pentru următoarele zile, 14 aeronave ale Inspectoratului General de Aviație sunt pregătite să execute, în special misiuni SMURD și misiuni în sprijinul celorlalte structuri ale Ministerului.

Aeronavele IGAv pot desfășura inclusiv misiuni de căutare, salvare și evacuare din zona muntoasă având în vedere că mulți cetățeni vor petrece aceste zile la munte. De asemenea, jandarmii montani vor putea interveni în sprijinul celor care întâmpină probleme.

Aproximativ 5.000 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor fi mobilizați în fiecare zi pentru a putea acționa în cazul unor situații de urgență, inclusiv cele produse de fenomenele hidro-meteorologice.

Peste 9.000 de polițiști vor acționa, în medie, zilnic, în perioada Anului Nou, în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

Cei peste 9.000 de polițiști se vor afla în teren şi vor acționa cu peste 4.000 de autospeciale.

Dintre aceștia, aproximativ 5.300 de polițiști sunt de la structurile de ordine publică, aproape 1.500 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de la acțiuni speciale şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În toată această perioadă, peste 7.000 de jandarmi vor fi prezenți în dispozitivele de pază ale Jandarmeriei, dar și pe stradă pentru a avea grijă ca toate spectacolele programate să aibă loc în spațiul public, cu ocazia Revelionului, să se desfășoare fără incidente și în deplină siguranță.

La nivelul întregii ţări, aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

IGSU

Nu permiteți copiilor jocul cu petarde și artificii!

Nu neglijați respectarea măsurilor pentru limitarea răspândirii noului tip de coronavirus!

Aproape 5.000 de pompieri vor asigura, zilnic, misiunile de prevenire și intervenție în situații de urgență, la nivel național.

Răspunsul la solicitările cetățenilor va fi gestionat cu peste 3.600 de mijloace tehnice, dintre care aproape 800 echipaje de stingere, 41 de șenilate, 32 autofreze, 133 mașini de descarcerare, 323 ambulanțe SMURD tip B2, 39 unităţi de terapie intensivă mobilă (dintre care 7 specializate în tratament neonatologic), precum şi 42 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.