Acasă Politic Iohannis: Celebrăm astăzi cultura minorităților, identitatea lingvistică și religioasă, dar și o...

Iohannis: Celebrăm astăzi cultura minorităților, identitatea lingvistică și religioasă, dar și o istorie veche de secole a conviețuirii acestora cu majoritatea pe teritoriul României

DISTRIBUIȚI

162709 – 18122021 – Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj cu prilejul Zilei Minorităților Naționale din România, în care arată că „diversitatea etnică remarcabilă” din România „și-a pus amprenta decisiv asupra dezvoltării societății noastre”.

„Cetățenii care aparțin minorităților naționale din România aduc o contribuție esențială la coeziunea societății noastre. Astăzi, cu prilejul Zilei care le este dedicată, le transmit gândurile mele de apreciere, împreună cu urarea de a întâmpina noul an în bunăstare și sănătate”, se arată în mesajul președintelui, transmis de Administrația Prezidențială.

„În vremurile dificile pe care societatea românească în ansamblul ei le-a traversat în ultima perioadă, solidaritatea și respectul pentru aproapele nostru ne-au ajutat să depășim momente dificile şi, indiferent de limba maternă sau de apartenența confesională, să rămânem angajați în proiectul nostru comun de libertate şi prosperitate.

Celebrăm astăzi cultura minorităților, identitatea lingvistică și religioasă, dar și o istorie veche de secole a conviețuirii acestora cu majoritatea pe teritoriul României. Este o diversitate etnică remarcabilă, care, de-a lungul timpului, și-a pus amprenta decisiv asupra dezvoltării societății noastre.

Ziua Minorităților Naționale este un bun prilej de a conștientiza că doar împreună putem construi o Românie modernă, bazată pe valorile europene fundamentale, în care să nu fie loc pentru rasism, xenofobie și intoleranță.

La mulţi ani tuturor cetățenilor care aparțin minorităților naționale din România!”, a mai transmis Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.