Acasă Anchete Justitie Șerban Pop, fostul șef al Fiscului, retrimis în judecată

Șerban Pop, fostul șef al Fiscului, retrimis în judecată

DISTRIBUIȚI

  162634 – 13122021 – Procurorii DNA l-au retrimis în judecată pe 6 decembrie pe Șerban Pop, acuzat că ar fi luat mită ca vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (A.N.A.F.), în 2008. Șerban Pop a devenit ulterior în 2012 președinte al ANAF.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus retrimiterea în judecată a inculpatului:

Pop Șerban, la data faptei vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (A.N.A.F.), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.
Precizăm că, în etapa premergătoare judecății (cameră preliminară), prin încheierea din data de 24 martie 2021, judecătorii din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), la contestația formulată de inculpatul Pop Șerban, au restituit cauza la procuror.
Motivul restituirii a fost unul de ordin procedural, în legătură cu Ordonanța din 17 septembrie 2019, prin care procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție infirmase în întregime o soluție de clasare dispusă anterior.
Între timp, Înalta Curte de Casație și Justiție a emis Decizia nr. 23/2020 din 14/09/2020 a Completului pentru Soluționarea Recursului în Interesul Legii din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care clarifică noțiunea de procuror ierarhic superior.

În prezenta cauză, pe baza aceleiași Decizii, magistrații ICCJ au mai dispus infirmarea în întregime a tuturor actelor subsecvente Ordonanței din 2019, inclusiv a rechizitoriului întocmit în cauză.

După restituire, procurorii anticorupție au refăcut actele de urmărire penală după cum urmează: au infirmat soluția de clasare conform Deciziei nr. 23/2020 din 14/09/2020 a Completului pentru Soluționarea Recursului în Interesul Legii din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, au readministrat probatoriul și au dispus retrimiterea în judecată a inculpatului Pop Șerban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.