Acasă Social Ursula von der Leyen vrea vaccinare obligatorie

Ursula von der Leyen vrea vaccinare obligatorie

DISTRIBUIȚI

162482 – 01122021 – Uniunea Europeană ar trebui să ia în calcul introducerea obligativității vaccinării împotriva COVID-19 ca reacție față de răspândirea rapidă a noii tulpini a virusului, Omicron, în țările din blocul comunitar, a declarat miercuri șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Este nevoie de discuţii şi de o abordare comună, dar este o discuţie care trebuie purtată”, a declarat Von der Leyen, subliniind că exprimă o „opinie personală”, întrucât competenţele în materie de sănătate în UE aparţin „în totalitate” statelor membre.

Cu toate acestea, șefa Comisiei Europene a evidenţiat natura excepţională a situaţiei, cu o creştere rapidă a infecţiilor în mare parte din UE şi rate scăzute de vaccinare în multe state, în ciuda faptului că vaccinurile sunt disponibile, spre deosebire de multe alte părţi ale lumii. Doar 66,2% din populaţia totală a blocului este complet imunizată, anunță Digi 24.

„În urmă cu doi sau trei ani nu mi-aş fi imaginat niciodată că aş fi fost martoră la ceea ce vedem acum, că avem o pandemie teribilă şi vaccinuri, dar acestea nu sunt folosite în mod corespunzător peste tot, iar costurile pentru sănătate sunt uriaşe”, a declarat von der Leyen, întrebată dacă vaccinarea ar trebui să fie obligatorie.

Grecia şi Austria au anunţat amenzi pentru cei care nu acceptă să se vaccineze, în timp ce dezbaterea ia amploare şi în alte state membre.

Întrebată dacă este de acord cu astfel de amenzi, Von der Leyen a declarat că ritmul de răspândire a bolii și ritmul lent de vaccinare antiCovid în unele părți ale Uniunii Europene arată că ar trebui luată în calcul impunerea obligativității vaccinării, potrivit The Guardian.

„Cred că este de înţeles şi adecvat” să avem o dezbatere şi „să ne gândim eventual la vaccinarea obligatorie în UE”, a declarat Von der Leyen.

Comisia Europeană a cerut miercuri statelor UE să fie pregătite să introducă noi restricții de călătorie din cauza variantei Omicron.

Țările membre trebuie să își revizuiască zilnic restricțiile de călătorie și să administreze rapid doza booster pentru a-și proteja cetățenii de varianta Omicron a coronavirusului, a transmis miercuri Executivul UE.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.