Acasă Anchete DNA a solicitat dosarele de personal ale unor funcţionari din administraţiile foştilor...

DNA a solicitat dosarele de personal ale unor funcţionari din administraţiile foştilor primari Daniel Tudorache şi Marian Vanghelie

DISTRIBUIȚI

163459 – 12022022 – DNA a solicitat Primăriei Sectorului 1 dosarele de personal ale fostei directoare economice din cadrul instituţiei, Maria-Magdalena Eftimie, şi ale fostului preşedinte al CA al Companiei de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public-Privat Sector 1, Dragoş Florescu, potrivit unor surse judiciare citate de G4Media.ro.

Solicitarea a fost făcută de procuroarea DNA Raluca-Olivia Gheorghe-Anghel în cadrul dosarului penal 161/P/2020 în care este începută urmărirea penală in rem pentru trafic de influență, abuz în serviciu, fals și constituire de grup infracțional organizat.

Maria-Magdalena Eftimie a fost director economic în cadrul primăriei Sectorului 1 pe vremea fostului edil Daniel Tudorache. Contabila a fost director economic la Primăria Sectorului 5 și la Economat Sector 5.

În mai 2017, Maria-Magdalena Eftimie a fost audiată ca martor la Tribunalul Bucureşti în dosarul penal de corupţie în care fostul edil Marian Vanghelie a fost condamnat în primă instanţă la 11 ani şi 8 luni de detenţie efecrivă. “Pe Marian Vanghelie îl ştiu din 2000, când am lucrat la Primărie în calitate de contabil şef şi apoi director economic”, a declarat ea în faţa instanţei.

Dragoş Florescu a fost preşedinte al CA al Companiei de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 şi consilier general PSD la primăria Capitalei. Potrivit CV-ului, Florescu a fost şi administrator la companiie publice ale Sectorului 5, Amenajare Edilitară şi Salubrizare şi Economat. El a fost şi director la compania Formenerg din Sectorul 4, deţinută de Transelectrica.

În septembrie anul trecut, DNA a solicitat documentația legată de Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public-Privat a Sectorului 1 de la înființare, privind organizarea, bugetul, situațiile financiare, majorările de capital, fișele de clienți și furnizori, contracte de vânzare-cumpărare, ordine de plată, etc.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dezvăluit în noiembrie 2020 că această companie de investiții a cheltuit 300.000 de euro pentru promovarea unui clip care prezenta o machetă de spital. În august 2020, CNA a interzis reclama tv la viitorul spital de urgență ”Sfântul Vasile cel Mare” pe motiv că ar fi mincinoasă. Din clipul tv reieșea faptul că ar fi fost finalizată construcția spitalului, în realitate acesta fiind doar la stadiul de machetă.

Compania de Investiții a Sectorului 1 a fost înființată în octombrie 2018, avea 4-5 angajați și un buget de 260 de milioane de lei. Potrivit directoarei din 2020, Anca Mihaela Moise, compania avea la finalul anului trecut 44 de salariați. Compania este deținută de Consiliul local al Sectorului 1 cu 99% și Administrarea Domeniului Public cu 1%.

Potrivit declarațiilor de avere, în 2017, Anca Mihaela Moise era director de investiții și achiziții la SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA din subordinea Primăriei Sectorului 5.

SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA era condusă de Marian Lupașcu, fost șef al Piețelor, al magazinelor Economat și al Poliției locale Sector 5 pe vremea lui Marian Vanghelie.

Compania de Investiții a Sectorului 1 a fost implicată și în scandalul patinoarelor de 60 de milioane de euro

În decembrie 2019, compania de Investiţii a Primăriei Sectorului 1 a scos la licitaţie un contract de achiziţie de lucrări de proiectare şi de execuţie pentru nouă patinoare în sectorul 1 – în parcul Bazilescu, Kiseleff şi la sediul Primăriei Sectorului 1. Valoarea totală a contractului era de aproape 60 de milioane de euro.

După apariția în presă a sumei uriașe pentru patinoare, fostul primar Daniel Tudorache a declarat că licitația a fost un act de sabotaj și că vinovații vor plăti. Până la urmă, licitația pentru patinoare a fost anulată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.