Acasă Anchete Justitie Radu Mazăre, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Polaris

Radu Mazăre, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Polaris

DISTRIBUIȚI

163341 – 03022022 – Fostul primar al Constanței Radu Mazăre a fost condamnat joi de instanța supremă la 5 ani de închisoare, în dosarul „Polaris”, pentru luare de mită şi conflict de interese. În același dosar, în care DNA a acuzat un prejudiciu de 200 milioane lei, omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită.

Iniţial, în martie 2019, Mazăre a primit o condamnare la instanţa de fond de 9 ani şi 10 luni de închisoare, pedeapsă scăzută în apel de Instanţa supremă la 5 ani, după ce judecătorii l-au achitat pe fostul primar pentru o parte din infracţiuni.

În același dosar, în care DNA a acuzat un prejudiciu de 200 milioane lei, omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită.

De asemenea, fostul deputat PSD Eduard Stelian Martin, patronul companiei Polaris, a fost achitat. Acesta primise la instanţa de fond o condamnare de 5 ani şi jumătate de închisoare.

Instanța a dispus și confiscarea de la Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky a câte 3,4 milioane de lei.

Dosarul a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie la începutul lunii decembrie, în anul 2015. Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit un milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Mazăre mai are o condamnare definitivă la 9 ani de închisoare, primită în luna februarie 2019.

În mai 2019, Radu Mazăre fost extrădat din Madagscar și adus sub escortă în România, pentru a executa o condamnare de nouă ani de închisoare, primită în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi plaje din Constanţa şi Mamaia. Fostul primar al Constanței a fugit în decembrie 2017 în Madagascar, unde a cerut azil politic.

După 11 ani de procese, Radu Mazăre a fost condamnat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la 9 ani de închisoare, cu executare, în dosarul retrocedărilor în care, inițial, primise o pedeapsă cu suspendare. Sursa:stiri.tvr.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.