Acasă Politic Europarlamentarul Corina Crețu va cere cetățenia Republicii Moldova

Europarlamentarul Corina Crețu va cere cetățenia Republicii Moldova

DISTRIBUIȚI

 164017 – 23032022 – Eurodeputata Corina Crețu a anunțat marți, în Parlamentul European că a început pregătirea dosarului pentru a solicita și cetățenia Republicii Moldova, în semn de ”solidaritate față de momentele grele pe care le traversează cetățenii Republicii Moldova”, potrivit unui comunicat de presă.

Corina Crețu a făcut anunțul în ședința Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, eveniment la care a participat și Nicu Popescu, ministrul de Externe al Republicii Moldova.

Politicianul român a anunțat că familia sa are originea în Republica Moldova. ”Sper că voi reuși să depun curând documentele necesare care atesta statutul meu de urmașa a bunicilor mei care s-au născut pe teritoriul Republicii Moldova și s-au refugiat după 1940 din Basarabia, așa cum se solicita in Legea cetățeniei in vigoare, adoptată de Parlamentul de la Chisinau și promulgată de Președintele Republicii”, arată europarlamentarul român.

”Suntem îngrijorați de impactul pe care agresiunea Rusiei în Ucraina îl are asupra Republicii Moldova. Suntem conștienți de provocările majore cu care autoritățile Republicii Moldova se confruntă în acest momente, pe mai multe planuri – umanitar, financiar, energetic și de securitate. Parlamentul European susține cu tot ce se poate Republica Moldova”, a mai spus Corina Crețu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.